Hva er digital transformasjon?

Peritus hjelper bedrifter som ønsker å gjennomføre sin digitale transformasjon.
Skrevet av Richard Hagel
Hva er digital transformasjon?

Du er ikke alene om å undres på hva en digital transformasjon egentlig er, men kort fortalt så dreier det seg om hvordan bedrifter i dag, med moderne, teknologiske løsninger, ønsker å digitalisere tidkrevende og manuelle forretningsprosesser, for å kunne øke effektiviteten og produktiviteten i sin daglige drift. Mange bedrifter opplever at de kan tilby helt nye produkter til sine kunder, eller de samme produktene på nye måter etter at de har gjennomført sin digitale transformasjon. 

Digitalisering av forretningsprosesser har jo langt på vei vært mulig i mange år, ved hjelp av forskjellige forretningssystemer og bransjeløsninger. Forskjellen nå er at digitale transformasjoner er langt mer kundedrevet nå, enn de var tidligere. 

Vi er kommet til tiden der våre kunder kommer til oss og forteller hvilke forretningsprosesser de ønsker å digitalisere, og hvordan de ønsker å få flere interne prosesser til å samhandle med hverandre. Moderne forretningssystemer er i dag tilpasset denne utviklingen, og lar diskusjonene foregå på prosessnivå, fremfor overordnet systemnivå.

Tidligere kjøpte man store forretningssystemer både med styrker og begrensninger, uten at systemet nødvendigvis var i stand til å gjøre mange av de tingene kundene egentlig ønsket. Som en følge av dette var opplevelsen ofte at man måtte betale for vesentlig mer funksjonalitet enn bedriften behøvde. 

Vår samarbeidspartner Microsoft har tatt konsekvensen av dette, og deres nyeste forretningssystem Dynamics 365 er delt inn i forskjellige forretningsapplikasjoner som kan kjøpes enkeltvis. Dynamics 365 og dens applikasjoner leveres som en skybasert løsning, der man kan kjøpe den funksjonaliteten som er nødvendig for ens forretningsprosesser.

Vår samarbeidspartner Dynamicweb i Danmark, har også sett nytteverdien av å skape en e-handelsplattform som inneholder flere samhandlende, integrerte applikasjoner, som gjør at kundene slipper å involvere 3-partssystemer og dertil potensielt ustabile integrasjoner.

Det er på disse moderne forretningsplattformene Peritus utvikler helhetlige og tilpassede løsninger for sine kunder. Det er her vi hjelper våre kunder med deres digitale transformasjon.

Er du nysgjerrig på hva Peritus kan gjøre for deg og din bedrift? Her kan du lese mer om våre Produkter og Tjenester