Peritus Doors and Windows

Vi lanserer nå "Peritus Doors and Windows"- den optimale IT-løsningen for produsenter av dører, vinduer, veggmoduler og annet hvor det inngår rammeverk, glass og/eller paneler.

Sammen med Liodden Data har Peritus utviklet en komplett løsning for økonomi, administrasjon og styring av produksjon av dører og vinduer. Løsningen er basert på Microsoft Dynamics AX 2012, og dekker alle forretningsprosesser.


I tilbud og ordre tegnes vinduene, dørene og tilsvarende produkter. Basert på angitte mål og valg beregnes komplette priser til kunder og forhandlere. Når ordren bekreftes lages produksjonsordrene, og systemet foreslår mulige leveringstider basert på kapasitetsoppsettet og tilgjengelig kapasitet i de ulike avdelingene. Gjennom behovsberegningen vil systemet hele tiden holde deg oppdatert på nødvendige råvarer, underleverandørers arbeid og fremdrift.

For selgere gir løsningen ett system å forholde seg til. Full oversikt over kundens økonomiske status, saldo, ubetalte fakturaer og eventuell kredittgrense. Versjoner og historikk på alle tilbud. Korrekturfrister på ordre og produksjonsstatus på hver enkelt ordrelinje, tapt og vunnet salg kan angis årsak slik at dette kan måles i ettertid. Tilbud og ordre kan kopieres komplett eller linje for linje.

For produksjon gir løsningen full oversikt over beholdning og råvarer, samt kapasitet og produksjonsordre i prioritert rekkefølge. Produksjonssjefen kan enkelt endre rekkefølge og endre planer. For bedre utnyttelse kan ordrelinjer flyttes sammen slik at spesiell bearbeiding eller overflatebehandling kan samkjøres. Ferdigmelding kan gjøres med skanning og registrering på håndterminaler enten av enkelt operasjoner eller ferdig produksjon.

For lager gir løsningen oversikt over råvarebehov, underleverandørers arbeid og fremdrift. Salgsordre som er ferdig produsert og handelsvarer mottatt markeres slik at de er klare til pakking. Pakking kan planlegges for optimal utnyttelse av transportkapasitet. Ruter kan planlegges for transport med egne biler, og systemet er integrert med transportørers løsninger.

For økonomi gir løsningen total oversikt. Foruten oversikt over reell kostnad pr. ordrelinje har løsningen oppfølging av service og reklamasjoner. I større prosjekter kan rapportene trekkes ut på hele eller deler av prosjektet selv om det består av mange ordre som leveres til ulike tidspunkt, gjerne over årsskiftene. AX 2012 dekker også webbasert tilgang for brukere, rollesenter med skreddersydde rapporter og hjemmesider for den enkeltes behov, lønn og reiseregninger med web-tilgang for ansatte, og elektronisk overføring fra kortselskaper. Budsjetter kan bearbeides i regneark og oppdatere AX 2012 med et enkelt museklikk.

 

Peritus Doors and Windows er basert på Microsoft Dynamics AX 2012, og har følgende funksjonalitet:

  • Tegning
  • Tilbud
  • Ordre
  • Lagerbeholdning og innkjøp
  • Produksjonsplanlegging
  • Pakking og levering
  • Fakturering og regnskap

 

Referanser

Fjerdingstad først ute med unik bransjeløsning

Peritus Doors and Windows er den eneste løsningen du trenger. Bygget på Microsoft Dynamics AX 2012 følger den produktene fra tilbud, via tegnebrettet til produksjonshallen. H-vinduet Fjerdingstad AS er først ute med den nye bransjeløsningen. Les mer »